Entresolvloer Constructie Noordrek® BV.
Verdubbeling of verdrievoudiging van uw ruimte zonder te verhuizen en met de eenvoudige bouw van een entresolvloer.

De hoofdconstructie van een entresolvloer bestaat uit:

  • Kolommen
  • Hoofdbalken
  • Kinderbalken
  • Bevloering
  • Afstandhouders of kipstangen.

Ad 1:     Kolommen voor de entresolvloer van Noordrek® BV worden vervaardigd van koudgevormd staal S235. Noordrek® BV gebruikt vierkant kolommen van minimaal 90x90mm tot wel kolommen met een omvang van 200x200mm. De omvang én de dikte van de kolommen is afhankelijk van verschillende factoren. Tevens wordt bij een hogere belasting de voetplaat aan vereiste belasting aangepast. Bij de belasting zijn de overspanning (lengte) van de hoofdbalken en het gewicht per vierkante meter maatgevend

Voordelen van koudgevormde kolommen:
Hoog draagvermogen
       Een gering eigen gewicht, hierdoor:
       Een lichtere constructie, hierdoor lagere kosten.

Ad 2:     Hoofdbalken voor de entresolvloer worden gemaakt van koudgewalst staal, zijnde C-profielen. Hier is de staalkwaliteit hoger, namelijk S390 of S355. De hoogte van de hoofdbalken varieert van 200mm tot wel 450mm. Tevens is van belang de dikte van het staal. Door verschillende profielsoorten te gebruiken kan Noordrek BV een hoge belasting en zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

Ad 3:     Kinderbalken voor de entresolvloer worden gemaakt van koudgewalst staal. Hier is de staalkwaliteit hetzelfde als bij de hoofdbalken evenals de hoogte van de profielen. Voor de kinderbalken worden zoveel mogelijk “sigma” profielen gebruikt. Deze profielen hebben een lager “kipmoment”. Ook hier worden verschillende profielsoorten gebruikt om een hoge belasting en zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

entresolvloer balken
entresolvloer balken

Voordelen van koudgewalste profielen:
Hoog draagvermogen
        Een gering eigen gewicht, hierdoor:
        Een lichtere constructie, hierdoor lagere kosten.

Ad 4:     Voor de bevloering van de entresolvloeren van Noordrek® BV zijn verschillende mogelijkheden:

Spaanplaat 38mm dik.
Roosterpanelen.
Knauf-vloerplaten (brandvertragend).
Aluminium traneplaat.

De bevloering is een constructief element, De spaanplaten of roosters worden met schroeven op de boven flens van de hoofd- en kinderbalken gemonteerd. Er wordt uitgegaan van een volledige schijfwerking. Kipstabiliteit van de balken is daarmee gewaarborgd. De horizontale belasting worden door de schijf afgedragen naar de stabiliteitsverbanden. Voor verdere specificatie van de vloeren verwijzen wij u naar de pagina “bevloering”.

Ad 5:     Afstandhouders of kipstangen worden tussen de kinderbalken geplaatst. Door deze afstandhouders wordt de stabiliteit en het draagvermogen van de vloer verder versterkt. Noordrek BV heeft deze afstandhouders in iedere maat op voorraad.

Uit bovenstaande blijkt wederom dat, u als klant, met Noordrek® BV een kwalitatief goede leverancier heeft en een uitstekend product is gegarandeerd.