Koudgewalste Kolommen voor de entresolvloer.

Kolommen voor de entresolvloer van Noordrek® BV worden vervaardigd van koudgevormd staal S235.

Ad 1:     Kolommen voor de entresolvloer van Noordrek® worden vervaardigd van koudgevormd staal S235. Noordrek® BV gebruikt vierkant kolommen van minimaal 90x90mm tot wel kolommen met een omvang van 200x200mm. De omvang én de dikte van de kolommen is afhankelijk van verschillende factoren. Tevens wordt bij een hogere belasting de voetplaat aan vereiste belasting aangepast. Bij de belasting zijn de overspanning (lengte) van de hoofdbalken en het gewicht per vierkante meter maatgevend.

Voordelen van koudgevormde kolommen:
        Hoog draagvermogen
        Een gering eigen gewicht, hierdoor:
        Een lichtere constructie, hierdoor zijn lagere kosten mogelijk.

Ad 2:     Hoofdbalken voor de entresolvloer worden gemaakt van koudgewalst staal, zijnde C-profielen. Hier is de staalkwaliteit hoger, namelijk S390 of S355. De hoogte van de hoofdbalken varieert van 200mm tot wel 450mm. Tevens is van belang de dikte van het staal. Door verschillende profielsoorten te gebruiken kan Noordrek BV een hoge belasting en zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

Ad 3:     Kinderbalken voor de entresolvloer worden gemaakt van koudgewalst staal. Hier is de staalkwaliteit hetzelfde als bij de hoofdbalken evenals de hoogte van de profielen. Voor de kinderbalken worden zoveel mogelijk “sigma” profielen gebruikt. Deze profielen hebben een lager “kipmoment”. Ook hier worden verschillende profielsoorten gebruikt om een hoge belasting en zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.