Entresolvloer trappen.

U wilt natuurlijk eenvoudig op een entresolvloer komen én er zeker weer veilig er afkomen. Dat is datgene waarom Noordrek BV een gevarieerd gamma van trappen heeft.

Trap Entresolvloer en leuningconstructie
Trap Entresolvloer en leuningconstructie

Om eenvoudig op een entresolvloer te komen hebben wij:

  • Steektrappen 45°
  • Steektrappen 35°
  • Wenteltrappen
  • vluchttrappen
  • Plaats besparende ladder.

Ad 1:     Een steektrap 45° is de meest eenvoudige trap. Door zijn eenvoud is de trap tevens concurrerend in prijs. De trappen worden standaard geleverd in een breedte van 900mm. Hiervoor worden traptreden van 800mm gebruikt. Trappen in een breedte van 1.100mm en 1.300mm (traptreden van 1.000mm en 1.200mm) zijn  ook verkrijgbaar.

45° trap voor de entresolvloer
45° trap voor de entresolvloer

Ad 2:     Een steektrap van 35° noemen wij een “luie” trap. Door zijn geringere stijging is deze trap makkelijker te beklimmen. Dit is voor het omhoog brengen van lasten dé trap.  Ook in publiekstoegankelijke entresolvloeren wordt deze trap ingezet. De trappen worden standaard geleverd in een breedte van 900mm. Hiervoor worden traptreden van 800mm gebruikt. Trappen in een breedte van 1.100mm en 1.300mm (traptreden van 1.000mm en 1.200mm) zijn ook verkrijgbaar.

Trap 35° voor de entresolvloer
Trap 35° voor de entresolvloer
Tekening: Trap 35° en trap 45° voor de entresolvloer .
Tekening: Trap 35° en trap 45° voor de entresolvloer .

Ad 3:     Wenteltrappen worden gebruikt indien men geen plaats heeft om een steektrap te plaatsen. Tevens worden deze vaak gebruikt bij entresolvloeren waarop kantoren worden gemaakt.

Wenteltrap voor de entresolvloer
Wenteltrap voor de entresolvloer

De bovenstaande trappen zijn alle voorzien van traptreden met geponste gaten, zogenaamde perfotreden. In tegenstelling tot roostertreden is de vuildoorlaat van deze treden tot een minimum tegengegaan.

perfo-treden entresoltrap
perfo-treden entresoltrap

Geperforeerde treden zijn bij uitstek geschikt voor wenteltrappen en als traptreden voor entresolvloeren. Het ontwerp met geponste gaten heeft vele voordelen waaronder grip en minimale transparantie zowel van boven- als onderaf.

Ad 4:     Kooiladders zijn robuust en hebben een lange levensduur. De kooiladders verschaffen efficiënte en veilige toegang tot de entresolvloeren, ook op grotere hoogte. Een voordeel is dat deze ladders onderhoudsarm zijn. U kunt begrijpen dat iedere kooiladder ‘maatwerk’ is. De kooiladders worden normaal geleverd in een alu uitvoering. De  kooiladders voldoen aan de norm EN-14122-4. Hierin staat dat de kooisectie tussen de 2200 en 3000 mm hoogte dient aan te vangen. De aanvangshoogte van de kooisectie wordt, natuurlijk,  per situatie bekeken.

Ad 5 :    Plaats besparende ladder.

De plaats besparende ladder neemt geen waardevolle opslagruimte in gebruik! Deze is uitgerust met een mechanisme waarmee de trap rechtop tegen de muur opgeslagen kan worden wanneer deze niet in gebruik is. Zodra de ladder nodig is kan deze eenvoudig uitgeklapt worden en is dan direct klaar voor gebruik. De ladder is ontworpen en getest voor een belasting tot 150kg.

De ladder voldoet aan de toepasselijke delen van de Europese Standaard EN 131 Deel 1 en 2, en de Europese Veiligheidsrichtlijn 2001/45/EG.